jueves, 5 de agosto de 2021

VOLEM UN PLA DE RETORN URGENT DELS SANITARIS CATALANS

A dia d'avui no hi ha altra cosa més important que el conseller de salut de la Generalitat de Catalunya, senyor Josep Maria Argimon, retiri la Resolució 20-7-21 de la infame desassistència sanitària i planifiqui un Pla de retorn dels professionals que van marxar, que han deixat o abandonat la medicina per la precarietat y per la situació de col·lapse clínic. 

Se'ns van anar els talents i els hem de recuperar.

Recuperar aquells joves mètgesses e infermeres que es van formar a Catalunya, ha de ser l'objectiu prioritari de la Generalitat, si vol mantenir un nivell  satisfactori. Això es actuar Intel·ligentment i a la vegada, treballar per resoldre un problema que, como a societat catalana, ens angoixa a tots i a totes.

Que vulguin fitxar a les nostres metgesses no ens ha de preocupar, tot al contrari, perquè es senyal de que formem bons. Ens ha de preocupar quan els fitxin altres comunitats o països, perquè els paguen millor i també els tracten molt millor que nosaltres. 

Es intolerable que un gerent d'hospital rebi sous per sobre dels 100 mil euros de salari i una metgessa  de família amb prou feines estigui en els 20 mil. Una societat no pot funcionar així. Tabla de salaris http://ics.gencat.cat/web/.content/documents/transparencia/personal/Llibre-de-retribucions-gener-2020.pdf

Ara demanem un major reconeixement de les condicions laborals per als nostres professionals i els reclamem aquí ja!. 

No volem ser egoistes tampoc. No estem plantejant que els nostres metges, mètgesses i infermeres no surtin a fora a curar a la gent que el necessita, don estem d’acord amb la filosofia solidaria dels metges de Cuba. El que passa es que hem d’instruir més metges, mètgesses, i infermeres i posar les condicions perquè ser facultatiu  sigui allò important per a la societat. I mes ara en temps de pandèmia global y duradera que estem.

Roque Fernández

Membre de la plataforma en defensa de la sanitat pública 100x100 de Polinyà

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Polinyà diu NO a la Llei 15/97 la que privatitza la sanitat pública

  Amb 10 vots a favor i dos abstencions, els grups municipals de Polinyà, van votar a favor d’una Moció para derogar la llei 15/97. Una llei...